X

سوالات متداول

سوالات متداول
All
یک دوره ی کامل رادیوتراپی معمولا چقدر طول می کشد؟

بیشتر درمان های رادیوتراپی روزانه به تعداد  5 روز در هفته انجام می گیرد و بسته به نوع بیماری و تجویز پزشک از یک هفته  تا حدود 8 هفته به طول می انجامد.

هر روز درمان چگونه و در چه مدت زمانی انجام میگردد؟

کارشناس های رادیوتراپی، که تحت نظر مستقیم پزشک هستند، شما رو به دقت در وضعیت درمانی  قرار می دهند، زمان درمان در هر جلسه حدود چند دقیقه طول می کشد ولی شما می بایست حدود 40-45 دقیقه زمان معطلی در مرکز را در نظر بگیرید. در بعضی روزها به علت شرایط خاص و اورژانس ها ممکن است معطلی شما بیشتر باشد.

پزشک چگونه میزان دوز پرتودرمانی را برای من تعیین می کند؟

میزان پرتودهی بر اساس سال ها تحقیق و تجربه و علم رادیوبیولوژی برای هر نوع سرطان تعیین شده است. مورد بیماری شما توسط پزشک به طور دقیق بررسی و دوز و فیلد درمانی اختصاص یافته به شما مشخص می گردد.

آیا می توانم بعد از انجام رادیوتراپی رانندگی کنم؟

تقریبا همه ی بیماران در طول درمان رادیوتراپی می توانند رانندگی کنند. به هر حال ممکن است به بعضی بیماران در شرایط خاص ضعف شدید یا استفاده از مسکن های مخدری توصیه گردد از رانندگی خودداری نمایند.

آیا من در طول درمان رادیوتراپی نیاز به دارو یا مصرف ویتامین دارم؟

تغذیه ی سالم و خوب در طول درمان رادیوتراپی مهم می باشند. مصرف مولتی ویتامین ها معمولا قابل قبول است. ولی به هر حال پزشک شما لازم است از تمام داروها و مکمل هایی که شما مصرف می کنید مطلع باشد.

اگر یک جلسه ی درمانی را از دست بدهم، مشکلی ایجاد می گردد؟

اگر شما نتوانستید در طول درمان یک جلسه را انجام ندهید، طول درمان شما یک روز اضافه می گردد. توصیه می گردد که شما در تمام جلسات درمانی خود حاضر شوید. درمان در روزهای آخر هفته فقط در موارد خاص و اورژانس انجام می شود.

در طول پرتودرمانی در چه زمان هایی می توانم پزشک خود را ملاقات کنم؟

معمولا شما می توانید پزشک خود را هفته ای یکبار در طول درمان ملاقات نمایید. بعضی مواقع لازم است، ملاقات ها با پزشک بیشتر باشد. در ضمن در صورت بروز هر مشکل یا سوالی، همه ی کادر مرکز جوابگوی سوالات شما می باشند.

آیا نیاز به آزمایش خون در طول دوره ی درمانی رادیوتراپی وجود دارد؟

در بعضی موارد، رادیوتراپی می تواند باعث افت سلول های خونی و پلاکت ها گردد، مخصوصا اگر فیلد های درمانی بزرگ باشند. پزشک در صورت نیاز آزمایش های لازم برای شما را درخواست خواهد کرد.

دلایل خستگی در طول دوره ی پرتودرمانی چیست؟

خستگی و ضعف، شایع ترین شکایت بیماران در طول این دوره ی درمانی می باشند. بیشتر بیماران معمولا بعد از حدود دو هفته احساس خستگی می نمایند. دلایل قطعی آن نامشخص است ولی می تواند به علت عوارض درمان یا خود بیماری باشد. همچنین از سایر علل، مصرف انرژی در جهت ترمیم بافت ها و همچنین استرس در طول درمان است. شما می توانید فعالیت های خود در طول درمان را محدود نمایید و استراحت بیشتری داشته باشید.

در مورد ریزش مو در طول پرتو درمانی چه اقداماتی می توان انجام داد ؟

پرتودرمانی فقط در منطقه ی درمان ریزش مو ایجاد می کند. برای مثال اگر ناحیه ی لگن شما درمان می گردد ریزش مو فقط در ان ناحیه است و موهای سر شما تحت تاثیر قرار نمی گیرد. میزان رشد مو بعد از پرتودرمانی بستگی به مقدار دوز پرتودرمانی به محل و جنس مو و همچنین شیمی درمانی دریافتی قبل از پرتودرمانی بستگی دارد.

درباره ما

بیش از نیمی از مبتلایان به سرطان برای درمان بیماریشان نیاز به رادیوتراپی دارند. با توجه به اهمیت درمان سرطان، مرکز مدرن و تخصصی رادیوانکولوژی عرفان نیایش از ابتدای تابستان 96 شروع به فعالیت کرده است.

در این مرکز با به کارگیری دو دستگاه شتاب دهنده پیشرفته Synergy وInfinity ،در کنار کادری مجرب و کار آزموده ...

اطلاعات بیشتر
اطلاعات تماس
  • 021-49796427
  • info@radiotherapy-erfan.ir
  • بزرگراه نیایش شرق، بعد از بلوار کبیری طامه، خیابان امام حسین، تقاطع بهار، شماره ۱۷، بیمارستان عرفان نیایش، طبقه منفی چهار
دی ان ان